http://www.istebna.eu/mieszkaniec?ref=occ

Styczeń 2016

P W Ś C P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Aktualności » Archiwum aktualności » Aktualności 2012
Uwielbiasz gotować?
Uwielbiasz gotować?
Nieobce są Ci dania kuchni regionalnej?
Chcesz w praktyce sprawdzić swoje kulinarne umiejętności?

Już dziś zgłoś się do konkursu kulinarnego VII Festiwalu „Śląskie Smaki”®.

Organizatorzy zapraszają zarówno gotujących amatorów i profesjonalnych kucharzy, jak i uczniów szkół gastronomicznych.
Warunek jest jeden – przygotowywane potrawy muszą być związane z bogatymi tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego.

Konkurs kulinarny jest główną atrakcją organizowanego już od siedmiu lat Festiwalu „Śląskie Smaki”®.

W tym roku impreza odbędzie się wcześniej niż zazwyczaj, bo już 26 maja w Wojewódzkim Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie. 

– Zapraszam gotujące rodziny, panie z kół gospodyń wiejskich, zawodowych kucharzy i uczniów szkół gastronomicznych, dla których w tym
roku utworzyliśmy osobną kategorię konkursową. Na zgłoszenia drużyn czekamy do 30 kwietnia - mówi Agnieszka Sikorska ze Śląskiej Organizacji Turystycznej, która jest głównym organizatorem Festiwalu.
 


Zapraszamy serdecznie! VII Festiwal „Śląskie Smaki”®, 26 maja 2012 r., Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku w Chorzowie, teren obok Hali Kapelusz, początek konkursu kulinarnego już o 13.00.

Już siódma edycja największego festiwalu kulinarnego w regionie odbędzie się 26 maja w Parku Śląskim w Chorzowie. Konkursowe namioty i scena będą ustawione tuż przy Hali Kapelusz.
 
O miano Eksperta Śląskich Smaków i nagrodę Złotego Durszlaka walczyć będą 24 konkursowe drużyny, podzielone na 3 kategorie - amatorów, profesjonalistów i (nowość!) uczniów szkół gastronomicznych. Program Festiwalu:
- 13.00 Zespół CHORZÓW
- 14.00 Uroczyste Otwarcie Festiwalu
- 15.00 Zespół Yejku
- 15.30 Pokazy kulinarne wraz z degustacją dla publiczności - kuchnia Górnego Śląska
- 16.30 Kabaret Słoiczek Po Cukrze
- 17.30 Pokazy kulinarne wraz z degustacją dla publiczności - kuchnia częstochowska, Jury Krakowsko-Częstochowskiej oraz Zagłębia
- 18.30 Ogłoszenie wyników konkursu kulinarnego
- 19.00 Pokazy kulinarne wraz z degustacją dla publiczności – kuchnia Podbeskidzia
- 20.00 Występ Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk im. Stanisława Hadyny


* * * 
VII Festiwal „Śląskie Smaki”®  jest organizowany przez Śląską Organizację Turystyczną oraz Miasto Chorzów. Partnerem imprezy jest Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku w Chorzowie.
Regulamin konkursu i karty zgłoszeniowe są dostępne na www.slaskiesmaki.pl 

Zgłoszenia można przesyłać
pocztą lub mailem.

Lub informacja w PIT Istebna; 33 855 61 58.
drukuj drukuj
« powrót
Dodał: AL Dodano: 2012-04-18, godz. 15:01